Select Salmon House
Συνταγές

Ριζότο με Τρούφα

6 έως      7 Μερίδες 

Υλικά

  • • 1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
    • 500γρ Carnaroli ή Arborio *
    • 1 ποτίρι του κρασιού Ελαιόλαδο*
    • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί*
    • 2 ζομό λαχανικών
    • 35γρ τρούφα θερινή* ή λάδι λευκής τρούφας*  
    • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα Reggiano*          
    • Φρέσκο πιπέρι*
    • Αλάτι*
  • Βραστό νερό περίπου 6 φλιτζάνιαΠρομηθευτείτε τα προϊόντα ( * ) από το κατάστημά μας

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε σιγανή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μόλις ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το Arborio ή το Carnaroli και το ανακατεύουμε με το λάδι και το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί λευκό το ρύζι.
Ρίχνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι και μετά από 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό ρίχνουμε άλλα 2,5 φλιτζάνια νερό και ανακατεύουμε 8 λεπτά.
Στα τελευταία 8 λεπτά ρίχνουμε την παρμεζάνα την τρούφα σε φλίδες ή το λάδι λευκής τρούφας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο προϊόντα.
Στα τελευταία 2 λεπτά  ρίχνουμε το αλάτι και τρίβουμε το φρέσκο πιπέρι.
Προσοχή! Πρέπει να ανακατεύουμε το ρύζι σε όλη τη διάρκεια για να μη μας κολλήσει.

Καλή απόλαυση!

 

Tips: Αν έχετε τρούφα τρίψτε μερικές φλούδες πάνω στο πιάτο πριν το σερβίρετε.


Δείτε επίσης :

  • recipes select salmon houseΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΟΡΤΣΙΝΙ, ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΕΣΠΡΕΣΟ!
  • PRODUCT IMANGE   ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Chatzitriantafyllou Natasa

Comments (0)

Leave a Comment