Select Salmon House
Συνταγές

Πένες με καπνιστό σολομό

Μερίδες 4 – 5

Υλικά

  • 500 γρ. Πέννες ή μαύρες ταλιατέλες* ή κανονικές ταλιατέλες
  • 300 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε κομμάτια

Σάλτσα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό  μέρος)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροκομμένος άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • άφθονο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 20΄

Διαδικασία Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, ώστε να γίνουν al dente. Τις σουρώνουμε, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους (θα το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα).

Σάλτσα: Στην ίδια κατσαρόλα (στεγνή πλέον), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το ούζο, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το γάλα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πέννες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όσο νερό, από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμό, τους χρειάζεται, ώστε να διατηρηθούν ζουμερές και να μην κολλήσουν. Νοστιμίζουμε με αλάτι (εάν χρειάζεται)

Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο καθώς και το σολομό, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή απόλαυση!


Δείτε Επίσης:

  • recipes select salmon houseΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
  • PRODUCT IMANGE  ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Chatzitriantafyllou Natasa

Comments (0)

Leave a Comment