Select Salmon House
Συνταγές

Λιγκουίνι με Pesto alla Genovese και κολοκυθάκια

30 Λεπτά χρόνος εκτέλεσης         4 Μερίδες

Υλικά

  • 250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές κάθετες λωρίδες
  • λίγο ελαιόλαδο Ζακύνθου *
  • 300 γρ. λιγκουίνι της Fungo Tartufo *
  • 1 λεμόνι το ξίσμα και το χυμό
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • σάλτσα pesto alla genovese  της La Favorita *
  • 200 γρ. ντοματίνια για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. παρμεζάνα *

Προμηθευτείτε τα προϊόντα ( * ) από το κατάστημά μας


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κολοκυθάκια καλά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά, και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε να βράσουν  για 7-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ,και κρατάμε 50γρ. απ’ το νερό που βράσαμε.
Ανακατεύουμε τα λιγκουίνι με την πέστο, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια αν είναι πολύ στεγνά τα μακαρόνια μας ρίχνουμε λίγο απ’ το νερό που κρατήσαμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Tips: “Μπορείτε να προσθέσετε στο σερβίρισμα κουκουνάρι καβουρδισμένο, ντοματίνια και τριμμένη παρμεζάνα!”

Πηγή ύλης ΕΔΩ

LEYTERIS MHXANOS

Comments (0)

Leave a Comment