Select Salmon House
Συνταγές

Φιλέτο μοσχάρι με πορτσίνι, λάδι τρούφας και εσπρέσο!

6 έως      7 Μερίδες 

Υλικά

  • 500γρ φιλέτο μοσχαριού ολόκληρο (όχι σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στον τρίφτη
  • 8-10 μανιτάρια καστανά (ή και λευκά) κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας (θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε ενημερωμέναντελικατέσσεν)
  • 1 ποτήρι καλό λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ζωμό βοδινού
  • 1 φλιτζανάκι καφέ εσπρέσο
  • Κόκκους πράσινου πιπεριού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 100ml γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο φλιτζάνι μουλιάζουμε τα πορτσίνι στο γάλα για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, τους κόκκους πράσινου πιπεριού και το φιλέτο ολόκληρο. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε και να κρατηθεί ζουμερό κατά το ψήσιμο. 2-3 λεπτά είναι αρκετά.

Το βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά αναλόγως πόσο ψημένο το θέλουμε.

Στο τηγάνι που έχουμε σοτάρει τα κρεμμύδια και το φιλέτο προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Μετά ρίχνουμε και τα πορτσίνι και αφήνουμε ακόμα ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και προσθέτουμε το γάλα που έχουμε μουλιάσει τα πορτσίνι και το ζωμό βοδινού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να «πιει» η σάλτσα τα υγρά της και να δέσει.(Αν περάσουν 10-15 λεπτά και δεν έχει δέσει δεν ζεσταίνουμε άλλο για να μην χαλάσει το γάλα. Δένουμε ρίχνοντας μια κουταλιά κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε ελάχιστο χλιαρό νερό)

Τέλος προσθέτουμε το φλιτζανάκι καφέ εσπρέσο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταγόνες από το λάδι τρούφας και φρέσκο τριμμένο πιπέρι! Κόβουμε το φιλέτο μας σε φέτες και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα.

Καλή απόλαυση!

 

Tips: Το φιλέτο δεν πρέπει να ψήνεται πολύ, δεν είναι μπριζόλα. Είναι πολύ τρυφερό κρέας και αν ψηθεί παραπάνω καταστρέφεται και γίνεται σαν σόλα. Οπότε μη διστάσετε να το φάτε ενώ είναι ροζ ή κοκκινωπό μέσα. Μπορεί να σας ξενίσει το χρώμα αλλά η γεύση και η τρυφερότητά του θα σας αποζημιώσει!

Αν δεν αντέχετε καθόλου στην ιδέα να το κόψετε και να δείτε κόκκινο υγρό υπάρχει πολύ απλός τρόπος να το αποφύγετε. Αφήστε το φιλέτο μια μέρα στο ψυγείο σε απορροφητικό χαρτί. Θα στραγγίξει εντελώς και θα μπορείτε να το μαγειρέψετε ελάχιστα ώστε να μείνει τρυφερό χωρίς να…χυθεί αίμα!


Δείτε Επίσης:

  • recipes select salmon houseΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ
  • PRODUCT IMANGE   ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Chatzitriantafyllou Natasa

Comments (0)

Leave a Comment